+31 (0)164-256845 [email protected]

Een edelsteen op een sieraad is een lust voor het oog. Echter zijn edelstenen niet alleen pronkstukken, ze dragen namelijk vaak een diepere betekenis met zich mee. Elke edelsteen heeft een eigen hele unieke symboliek, daarom zijn sieraden met edelstenen vaak meer dan alleen esthetisch, ze hebben vaak ook een emotionele en zelfs spirituele dimensie. In dit blog leggen we jullie de symboliek achter elke edelsteen uit, zodat je een steen kan kiezen die je sieraad niet alleen mooier maakt, maar ook betekenisvoller.

 

Robijn symboliek

Robijn: Passie en Energie

Een Robijn is een rode edelsteen. Het woord ‘robijn’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘Ruber’ en het betekent ‘rood’. Vroeger dachten mensen dat de robijn een vuur in zich had dat nooit kon worden gedoofd. Daarom werd de robijn eeuwenlang als de meest kostbare edelsteen gezien. Deze edelsteen symboliseert liefde en levenskracht. En er wordt gezegd dat het dragen van een robijn een boost aan je energieniveau kan geven! De robijn belichaamt passie en energie en voegt daarom een vleugje vuur toe aan elk sieraad.

 

 

Saffier symboliek

Saffier: Wijsheid en Bescherming

Saffieren hebben een diepblauwe kleur en symboliseren wijsheid en bescherming. Vroeger werden saffieren gezien als talismannen die dragers beschermden tegen kwade krachten. De naam ‘saffier’ komt van het Sanskriet sani, dit betekent ‘Saturnus’. In de oude culturen van India en Europa werd deze steen dan ook gezien als steen van Saturnus. Door een sieraad met een saffier te dragen, wordt niet alleen elegantie toegevoegd aan het sieraad, maar ook een gevoel van innerlijke rust en bescherming.

 

 

Smaragd symboliek

Smaragd: Groei en Harmonie

Groen als de natuur zelf, symboliseert de smaragd groei en harmonie. De naam ‘smaragd’ komt van het Latijnse ‘smaragdus’ en het Griekse ‘smaragdos’ (groene steen). Het dragen van smaragden wordt geassocieerd met vernieuwing en evenwicht. Ook symboliseert de smaragd jeugd en vrede, dus of je nu een ring of oorbellen met deze prachtige steen draagt, het brengt een gevoel van frisheid en balans met zich mee.

 

 

Diamant symboliek

Diamant: Puurheid en Eeuwige Liefde

Diamanten zijn niet alleen een symbool van luxe, maar ook van puurheid en eeuwige liefde. Het woord diamant komt van het Griekse ‘adamas’ dat onoverwinnelijk betekent en duidt op eeuwigdurende trouw. Een perfecte steen voor een verlovings- of trouwring dus. De helderheid van een diamant staat voor zuiverheid, terwijl de hardheid ervan de onverwoestbaarheid van ware liefde vertegenwoordigt. Diamanten in sieraden, vooral in verlovingsringen, hebben de kracht om tijdloze emoties te symboliseren. Hierom is de diamant ook een van de meest populaire stenen in sieraden.

 

 

amethist symboliek

Amethist: Spirituele Groei

Amethist is afgeleid van het Griekse woord ‘amethustos’ en betekent ‘zonder dronken zijn’. De Grieken geloofden dat deze steen ervoor zorgde dat zij niet dronken werden; de steen heeft namelijk een verhelderende en ontnuchterende werking. De paarse tint van de amethist staat voor spiritualiteit en innerlijke groei. Het dragen van amethisten wordt vaak geassocieerd met het bevorderen van kalmte en helderheid in gedachten. Een amethist in een hanger of armband kan dienen als een herinnering aan het belang van spirituele balans in het dagelijks leven.

 

Door bewust te zijn van de symboliek van edelstenen in sieraden, kun je een keuze maken die niet alleen de uiterlijke schoonheid benadrukt, maar ook een symboliek is van je innerlijke zelf. Of het nu gaat om liefde, bescherming, groei of puurheid, edelstenen hebben de kracht om een verhaal te vertellen dat verder gaat dan woorden. Dus, de volgende keer dat je een sieraad uitkiest, overweeg dan de diepere betekenis van de edelsteen die je draagt en laat het schitteren met jouw unieke verhaal.

Call Now Button