+31 (0)164-256845 [email protected]

Verlovingsringen

 

 

 

Verrassen en verloven doe je natuurlijk met een ring!

Mannen let op! Verlovingsringen Artobject.

Wil je binnenkort op de knieën voor de vrouw van je dromen, haar verrassen? Een romantisch aanzoek op vakantie, op het strand of misschien tijdens het kerstdiner? Verloven kán natuurlijk niet zonder een ring!

Wij realiseren verlovingsringen in platina, goud, witgoud en zilver. En welke aanstaande zou een mooi steentje in de ring niet kunnen waarderen? Bij Art Object heb je de keuze in kleurstenen ,kleurdiamant, robijn ,smaragd saffier en diamant. Onze collectie bestaat uit wel 200 ringen. Zit jouw smaak er niet tussen en kom je met een voorbeeld? Dan maken we dat natuurlijk ook.

Vragen bel of mail ons.

TIP!

Zorg dat je de ringmaat weet wanneer je een verlovingsring gaat uitzoeken!

Diamanten

Diamant is voor zover bekend het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Het woord ‘diamant’ komt uit het oude Grieks en betekent heel toepasselijk ‘onverslaanbaar’. Diep onder de grond wordt koolstof samengedrukt tot er een diamant ontstaat. Het is de perfecte edelsteen om in een verlovingsring te zetten die iedere dag wordt gedragen en daardoor behoorlijk wat te verduren krijgt.

Ga je voor een mooie klassieke of moderne ring met diamant. Bij het uitzoeken van de verlovingsring kun je alle kanten uit.

Vergelijk of vraag gerust naar de prijzen van Art Object. En een voordeel: we zitten vlakbij de wereldstad van diamant, namelijk het Belgische Antwerpen.

TIPS

Vroeger was het traditie dat de man de ring uitzocht. Hij ging naar de juwelier en zocht een verlovingsring uit, waarvan hij dacht dat deze perfect bij zijn vriendin paste. Vervolgens verraste hij zijn vriendin door op een knie te gaan om dé vraag te stellen.

Tegenwoordig gebeurd dit nog steeds vaak op deze manier

Er zijn wel mogelijkheden om ‘teleurstellingen’ te voorkomen natuurlijk. Een heel goed idee is om het er met vrienden of vriendinnen van je vriend over te hebben. Je hoeft natuurlijk niet direct wat voor ring je wilt hebben, maar je kunt best wat (subtiele) hints te laten vallen hier en daar. Zeg bijvoorbeeld wat voor steen of vorm je erg mooi vindt. Als zij dat aan hem laten weten, kan dat hem al heel erg in de goede richting helpen! Het kan natuurlijk ook andersom. De man kan ook subtiel informeren bij zijn vriendin wat zij mooi vindt en waar ze van houdt. Op deze manier is hij ieder geval al goed op weg om de perfecte ring te vinden!

Verloving

De verloving is het wederzijds geven van een trouwbelofte. De verloving geeft geen rechtsvordering tot het aangaan van het huwelijk, noch tot schadevergoeding wegens niet-vervulling van de belofte. De verloving zelf is dan ook een informele gebeurtenis, waarvoor geen officiële handelingen zijn vereist.

Verlovingsperiode

De periode waarin een koppel toewerkt naar een huwelijk noemt men de verlovingsperiode. In Nederland en België vindt in die periode de verplichte ondertrouw (huwelijkaangifte) plaats. Tot in de jaren 1970 werd er in Nederland regelmatig verloofd. In de 21e eeuw komt de verloving echter minder voor.[1] Er worden overigens in Nederland ook minder huwelijken gesloten.[2]

Symboliek

De verloving is bedoeld om publiekelijk aan te geven dat men van plan is te trouwen. Een trouwdatum hoeft echter niet noodzakelijk al bekend te zijn. Soms gaat de verloving gepaard met het uitwisselen van verlovingsringen. De verlovingsring wordt gewoonlijk aan de ringvinger gedragen, traditioneel aan de rechterhand bij katholieken en aan de linkerhand bij niet-katholieken.

Afhankelijk van het budget verhuist de ring tijdens het huwelijk naar de andere hand (bij katholieken van de rechter- naar de linkerhand en bij niet-katholieken van de linker- naar de rechterhand[3]) of wordt er een trouwring gekocht.

Vragen of opmerkingen graag naar info@nullartobject.nl

Call Now Button