+31 (0)164-256845 [email protected]

 

 

 

Platina ringen (950)

Bij Art Object hebben we natuurlijk ook ringen in Platina. Onze hele collectie is ook beschikbaar in platina. 

Waarom kiezen voor trouwringen van platina?

Ringen van platina onderscheiden zich door een hoge reinheid. Platina is puur wit (geen verkleuring), bijzonder bestendig en duurzaam, zeer kostbaar en exclusief. Platina 950/- is het reinste edelmetaal dat er bestaat. Als taaiste edelmetaal is platina 950/- het beste bestand tegen verschuivingen en garandeert dat uw trouwringen ook over langere tijd tegen gebruikssporen bestand zijn. Platina is bovendien zeldzamer dan goud, wat platina 950/- tot een uniek en daardoor bijzonder waardevast edelmetaal maakt. Het is nogmaals een bevestiging van ons vakmanschap, dat u alleen bij ons zo’n grote keuze heeft uit modellen waarbij u uit drie verschillende hoogwaardige legeringen uit de platinagroep voor uw trouwringen kunt kiezen.  De bestaande ringen in onze collectie passen we graag aan naar jullie persoonlijke wensen. Hoewel platina duurder is dan goud vanwege zijn hogere soortelijke gewicht, biedt het een investering in tijdloze schoonheid.

Ontdekking

Door de oorspronkelijke bewoners van Amerika werd platina al lange tijd gebruikt, voordat er omstreeks 1500 voor het eerst melding van wordt gemaakt in geschriften van de Italiaan Julius Caesar Scaliger. Deze humanist beschreef platina als een wonderlijk metaal dat werd aangetroffen in (het huidige) Panama en Mexico en “onmogelijk kon worden gesmolten”.  De platinaprijs ligt over het algemeen boven die van goud, maar zo nu en dan is platina minder kostbaar.

Toepassingen

Platina vindt veel toepassing in juwelen en apparatuur die hoge temperaturen en corrosieve omstandigheden moet kunnen doorstaan, zoals chemische smeltkroezen en glasovenbekledingen. Fijn verpoederd platina kan dienstdoen als katalysator. Platina is een buigzaam en kneedbaar metaal dat over een mooie grijs-witte glans beschikt en is goed bestand tegen corrosie door cyaniden, halogenen, zoutzuur en oxideert niet aan de lucht. Omdat het metaal onschadelijk is voor mensen en niet snel dof wordt, is het zeer geschikt om juwelen van te vervaardigen. Verder zijn de goede bestendigheid tegen hoge temperaturen en de stabiele chemische eigenschappen opmerkelijk, waardoor platina op industriële basis veelvuldig wordt toegepast.

Gedegen platina, Rusland

Platina wordt zowel ongebonden, als in het mineraal sperryliet in de aardkorst aangetroffen. Vaak wordt het gevonden in combinatie met andere metalen uit de platinagroep. De voornaamste vindplaatsen naast Zuid-Afrika zijn de Oeral en het Poetoranagebergte, Colombia, Ontario en het westen van de Verenigde Staten. Commercieel verkregen platina is vaak een bijproduct van de nikkelwinning, zoals bij Norilsk in het noorden van kraj Krasnojarsk in Rusland.

Vragen of opmerkingen graag naar info@nullartobject.nl

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur

zaterdag
10.00 – 12.00 uur

zondag
gesloten

Contactgegevens

CONTACTGEGEVENS:

Call Now Button