+31 (0)164-256845 [email protected]

Platina

 ringen platina Artobject

 

 

Bij Art Object hebben we ook natuurlijk ring in Platina (950).

Onze hele collectie die ook in andere kleuren en stijlen in onze collectie zitten kunnen wij ook in het Platina maken. ring van platina onderscheiden zich door een hoge reinheid. Platina is puur wit (geen verkleuring), bijzonder bestendig en duurzaam, zeer kostbaar en exclusief. Met matteren in Platina krijg je ook een mooi verschil tussen de kleuren. De bestaande ring die in onze collectie zitten kunnen we altijd aanpassen aan jullie wensen. Onze klanten komen ook elk jaar terug om hun platina Ring op te laten knappen en dat is gratis bij ons. Service dat vinden we belangrijk. Op je gemak overleggen over jullie Ring samen met een goudsmid in een ontspannen ambiance. Platina is duurder dan goud dat komt door het soortelijk gewicht van platina. Natuurlijk mogen we het volgende niet vergeten te zeggen. Kwaliteit voor de rest van jullie leven daar gaan we voor bij Art Object.

Waarom kiezen voor een ring van platina?

Ring van platina onderscheiden zich door een hoge reinheid. Platina is puur wit (geen verkleuring), bijzonder bestendig en duurzaam, zeer kostbaar en exclusief.

Platina 950/- is het reinste edelmetaal dat er bestaat. Als taaiste edelmetaal is platina 950/- het beste bestand tegen deze verschuivingen en garandeert dat uw trouwringen ook over langere tijd tegen gebruikssporen bestand zijn.

Platina is bovendien zeldzamer dan goud, wat platina 950/- tot een uniek en daardoor bijzonder waardevast edelmetaal maakt.

Het is nogmaals een bevestiging van ons vakmanschap, dat u alleen bij ons zo’n grote keuze heeft uit modellen waarbij u uit drie verschillende hoogwaardige legeringen uit de platinagroep voor uw trouwringen kunt kiezen.

Ontdekking

Door de oorspronkelijke bewoners van Amerika werd platina al lange tijd gebruikt, voordat er omstreeks 1500 voor het eerst melding van wordt gemaakt in geschriften van de Italiaan Julius Caesar Scaliger. Deze humanist beschreef platina als een wonderlijk metaal dat werd aangetroffen in (het huidige) Panama en Mexico en “onmogelijk kon worden gesmolten”.

De platinaprijs ligt over het algemeen boven die van goud, maar zo nu en dan is platina minder kostbaar.

Toepassingen

Platina vindt veel toepassing in juwelen en apparatuur die hoge temperaturen en corrosieve omstandigheden moet kunnen doorstaan, zoals chemische smeltkroezen en glasovenbekledingen. Fijn verpoederd platina kan dienstdoen als katalysator. Andere toepassingen van platina

Alchemistisch symbool voor Platina

Platina is een buigzaam en kneedbaar metaal dat over een mooie grijs-witte glans beschikt en is goed bestand tegen corrosie door cyaniden, halogenen, zoutzuur en oxideert niet aan de lucht. Omdat het metaal onschadelijk is voor mensen en niet snel dof wordt, is het zeer geschikt om juwelen van te vervaardigen. Verder zijn de goede bestendigheid tegen hoge temperaturen en de stabiele chemische eigenschappen opmerkelijk, waardoor platina op industriële basis veelvuldig wordt toegepast.

Gedegen platina, Rusland

Platina wordt zowel ongebonden, als in het mineraal sperryliet in de aardkorst aangetroffen. Vaak wordt het gevonden in combinatie met andere metalen uit de platinagroep. De voornaamste vindplaatsen naast Zuid-Afrika zijn de Oeral en het Poetoranagebergte, Colombia, Ontario en het westen van de Verenigde Staten. Commercieel verkregen platina is vaak een bijproduct van de nikkelwinning, zoals bij Norilsk in het noorden van kraj Krasnojarsk in Rusland.

Vragen of opmerkingen graag naar info@nullartobject.nl

Call Now Button