+31 (0)164-256845 [email protected]

De Goudsmid speelt een bijzondere rol in de wereld van liefde. In hun ateliers vol gereedschap en edelmetalen creëren ze kunstwerken die symbool staan voor eeuwige liefde en trouw: trouwringen! In dit blog vertellen wij je waarom onze ambacht zo bijzonder is en waarom jij graag het maken van jullie trouwringen in handen van een goudsmid laat.

 

 

Een goudsmid, wat is dat nou precies?

 

Een goudsmid is een metaalbewerker die gespecialiseerd is in het vervaardigen van juwelen en andere sier- en kunstvoorwerpen van edele metalen. Voorbeelden van edele metalen zijn bijvoorbeeld goud zilver en platina. De naam kan wat verwarring met zich meebrengen, maar een  goudsmid maakt dus niet alleen sieraden van goud.

Goudsmeden is een eeuwenoude ambacht en het vereist veel vakmanschap en precisie. Goudsmeden zijn meesters in het omtoveren van ruwe edelmetalen tot prachtige kunstwerken. Een goudsmid wordt opgeleid om sieraden te ontwerpen, maken en repareren en is dus van begin tot eind betrokken bij de maak van het sieraad.

 

 

Wat maakt een goudsmid zo speciaal?

 

Zoals we net zeiden doen goudsmeden veel meer dan alleen het sieraad smeden. Ze ontwerpen, smeden, smelten, schuren en solderen het sieraad. Doordat een goudsmid elke stap in het creëren van een sieraad zelf doorloopt, kun je jouw trouwringen van begin tot eind laten personaliseren. Dit is heel anders dan wanneer je bijvoorbeeld trouwringen koopt bij een juwelier. Een juwelier verkoopt namelijk voornamelijk fabricaat sieraden en personalisatie is daarom vaak niet mogelijk.

 

 

Unieke trouwringen.

 

Een ding kunnen wij je beloven, wanneer je jouw sieraad laat maken bij een goudsmid zijn ze one of a kind! Bij een goudsmid zijn de mogelijkheden om je trouwringen te personaliseren eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan een heel uniek ontwerp, een prachtige gravure of een vingerafdruk van je geliefde in je ring. Niet geheel voor de hand liggend, maar het is zelfs mogelijk om een stukje as te verwerken in je ring. Goudsmeden begrijpen dat elk liefdesverhaal uniek is en daarom creëren ze ringen die perfect passen bij jouw stijl en persoonlijkheid. Dit zorgt ervoor dat de ringen die je draagt niet alleen comfortabel zijn, maar je ook persoonlijk raken.

 

Als je op zoek bent naar trouwringen die verder gaan dan de standaard, dan is de keuze voor een goudsmid de weg naar echt unieke en betekenisvolle trouwringen. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij een goudsmid? Neem dan een kijkje op onze website!

 

 

Call Now Button