+31 (0)164-256845 [email protected]

Een van de meest belangrijke dingen van de trouwdag is de trouwlocatie. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden dat het een flinke klus kan zijn om te bedenken welke het meest geschikt is voor jouw wensen. Het is namelijk voor de gasten een belangrijke sfeerbepaler.

De eerste keuze die gemaakt moet worden is of je de huwelijkse plechtigheden wil voltooien in een kerk, gemeentehuis of misschien ook wel op locatie. Mocht je al bepaald hebben dat deze plek inderdaad een kerk of gemeentehuis wordt, dan is het handig om te zoeken naar locaties die relatief dichtbij liggen. Zo hoeven de gasten niet al te ver te reizen tussen de twee locaties. Het kan natuurlijk ook dat de plechtigheden ook op de externe locatie gedaan worden. Zo krijg je een intiemer en unieker moment. Het is dan wel belangrijk om na te gaan of de locatie trouwbevoegd is. Vraag dit aan de desbetreffende gemeente.

Daarnaast is het natuurlijk essentieel dat je aantal dat op de gastenlijst staat ook past op de locatie. Het verschilt wel of de locatie alleen geschikt hoeft te zijn voor een receptie, een feest, een diner of allemaal. Dit kan verschillen in hoeveel vierkante meter er beschikbaar is per persoon. Het is daarom ook belangrijk om je gastenlijst al rond te hebben op het moment dat je gaat zoeken voor een trouwlocatie.

Denk ook aan de logistiek achter het hele feest. Is er genoeg parkeergelegenheid voor alle gasten? Zijn er verschillende mogelijkheden voor als het goed of juist minder goed weer is? Daarnaast is het ook belangrijk om na te gaan wat de mogelijheden voor catering is. Sommige locaties hanteren het beleid dat er geen externe cateraars toegang kunnen krijgen. Het is dan wel belangrijk dat je het menu van de locatie aantrekkelijk vindt. Is je favoriete locatie geen horecagelegenheid? Ga dan na of er wel een alcoholvergunning aangevraagd kan worden.

Als je er een ook feest aan vast wil plakken is het goed om na te gaan welke faciliteiten hiervoor aanwezig zijn. Zijn er lichten en is het mogelijk om muziek aan te sluiten? Kijk meteen ook na of het mogelijk is om op een later tijdstip harde muziek te draaien. Wat ook in overweging genomen kan worden is of er overnachtingsmogelijkheden zijn. Zijn die aanwezig, hoeveel zijn dit er dan? En mocht het te weinig zijn voor het aantal uit te nodigen gasten is er eventueel een overnachtingsmogelijkheid in de buurt?

Het belangrijkste bij het uitzoeken van een trouwlocatie is dat het jouw eigen perfecte dag moet worden en de dag dan ook volledig aan je eigen ideaal voldoet. Mocht het zelf organiseren te veel worden dan kan je altijd nog een professionele weddingplanner inschakelen.

Call Now Button