+31 (0)164-256845 [email protected]

Je bezit vast een of meerdere sieraden die je met trots draagt, het liefst voor de rest van je leven. Misschien wil je het sieraad zelfs wel nalaten aan je kinderen, of zelfs kleinkinderen. Dat kan natuurlijk en dat vinden wij een prachtige gedachte! Maar net als andere waardevolle bezittingen, vereisen sieraden goed onderhoud om hun pracht te behouden. In dit blog vertellen wij als goudsmeden hoe je jouw sieraden het beste kunt onderhouden, zodat ze niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst blijven stralen.

 

 

Vermijd contact met chemische stoffen:

 

Edelmetalen zijn gevoelig voor chemische stoffen. Waar je vaak niet bij stil staat is dat deze stoffen in veel alledaagse producten zoals parfum, haarlak en schoonmaakmiddelen zitten. Draag je sieraden daarom pas na het gebruik van deze producten. Ook kun je je sieraden het beste uit doen bij huishoudelijke taken om het contact met chemicaliën zo veel mogelijk te vermijden. Sieraden uitdoen in de nacht is ook al beter, zeker colliers slijten harder als je ze aan houdt tijdens het slapen.

 

 

Reinig regelmatig met een mild sopje:

 

Sieraden van edelmetalen kunnen na verloop van tijd wat dof worden. Dit komt door de ophoping van vuil en talg op je sieraad. Door een sopje met lauw water en een paar druppels afwasmiddel te maken kun je het vuil en talg makkelijk zelf verwijderen. Laat je sieraden even weken in het sopje, spoel af met schoon water en dep droog met een zachte doek.

 

 

Laat ze 1 keer per jaar professioneel reinigen:

 

Bij veel goudsmeden en juweliers is het mogelijk om je sieraad grondig te laten reinigen. Bij Art Object reinigen we je sieraad gratis als je deze bij ons hebt gekocht. Professionele reinigers verwijderen de aanslag op je sieraad en zijn erg effectief in het herstellen van de glans van je sieraden. Wij raden daarom aan om dit ten minste 1 keer per jaar te doen!

 

 

Bewaar op de juiste manier:

 

Draag je jouw sieraden niet, bewaar ze dan op een droge en donkere plaats, bij voorkeur in een sieradendoosje of zakje. Dit voorkomt oxidatie en krassen.

 

Jouw sieraden verdienen de beste zorg om hun schoonheid te behouden. Met deze eenvoudige tips kun je jouw sieraden reinigen en onderhouden, zodat ze altijd stralen als nieuw! Voor meer vragen over het onderhouden van je sieraden of professionele reiniging kun je bij Art Object altijd terecht!

Call Now Button