+31 (0)164-256845 [email protected]

Trouwringen zijn een symbool van de unieke liefde van jou en je partner, die jullie de rest van je leven verbonden houdt. Het is dan ook erg belangrijk dat de trouwringen die je kiest een symbool van deze liefde tussen jou en je partner zijn en perfect passen bij jullie smaak en wensen. Wat is er dan specialer dan een ring die precies volgens jouw wensen en ideeen is ontworpen? In dit blog nemen we je mee door het proces van het ontwerpen van jullie eigen trouwringen samen met een goudsmid, van schets tot eindproduct. Ontdek de magie van custom-made ringen en laat je inspireren door verhalen van stellen die je voorgingen.

 

 

Waarom custom-made trouwringen?

Zoals we net al noemde zijn trouwringen een symbool van de unieke liefde van jou en je partner. Dan wil je natuurlijk ook dat de trouwringen die jullie de rest van je leven bij je dragen deze unieke liefde representeren. Door op maat gemaakte trouwringen te laten maken kun je jouw eigen ontwerp tot leven laten komen. Zo kun je een persoonlijke betekenis toevoegen aan de ringen en iets creëren dat perfect past bij jullie persoonlijke stijl!

 

 

Stap 1: Inspiratie

Het ontwerpen van jullie unieke trouwringen begint natuurlijk allemaal met een idee. Misschien hebben jullie het perfecte ontwerp al een tijdje in jullie hoofd, of ben je nog op zoek naar het gene dat bij jullie past. Om inspiratie op te doen kun je het beste kijken naar ontwerpen van trouwringen in verschillende bronnen. Kijk bijvoorbeeld in tijdschriften, op Pinterest of juwelierswebsites. Bij Art Object posten wij ook veel custom made trouwringen op Facebook en Instagram, neem dus zeker daar ook even een kijkje voor inspiratie!

Het is belangrijk om na te denken over de stijl die bij jullie past. Er zijn namelijk verschillende stijlen zoals klassiek, modern of vintage. Natuurlijk kunnen jullie trouwringen ook een combinatie zijn van verschillende stijlen. Weten welke stijl/stijlen jullie mooi vinden maakt het zoeken naar inspiratie en het ontwerp proces makkelijker.

Tip!: Om een overzicht te hebben van jullie voorkeuren kun je ook een moodboard maken met je favoriete ontwerpen, materialen en kleuren.

 

Trouwringen custom made

 

Stap 2: Schetsen

Om jullie wensen zo goed mogelijk te realiseren moet er natuurlijk een schets gemaakt worden van de trouwringen. Dit kun je zelf of samen doen met een goudsmid. Als jullie zelf al een duidelijk idee hebben van wat jullie willen zou je al een schets op papier kunnen zetten en deze mee kunnen nemen naar de goudsmid. Dan kan de goudsmid samen met jullie vanuit die schets een eigen schets op papier zetten, die natuurlijk door jullie wordt goedgekeurd voordat de goudsmid er mee aan de slag gaat. Het kan ook zijn dat jullie een idee hebben van wat jullie willen, maar dit niet op papier kunnen zetten of graag meer willen weten over de mogelijkheden. Ook dan kun je jouw ideeën met de goudsmid bespreken en samen tot je perfecte ontwerp komen. De goudsmid zal belangrijke details van de ringen met je bespreken, zoals de bandbreedte, steenkeuzes en gravures. Het is dan ook handig om hier van tevoren al over na te denken. Maar geen zorgen, je hoeft echt niet alles al te weten en je krijgt altijd genoeg tijd om na te denken over het definitieve ontwerp!

 

 

Stap 3: Samenwerken met een Goudsmid

Zoals we net al zeiden maak je samen met een juwelier een schets van jullie idee om zo zeker te weten dat jullie wensen tot leven komen. Het is dan ook belangrijk dat je een Goudsmid vind die goed bij jullie past. Bij Art Object zijn we al 40 jaar gespecialiseerd in het maken van custom-made trouwringen. We nemen uitgebreid de tijd om met jullie aan tafel jullie wensen te bespreken en te adviseren over de mogelijkheden. We denken altijd mee in mogelijkheden en geven eerlijk advies. De deur staat altijd open en je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken of binnen lopen.

Wanneer je bij ons aan tafel komt zitten bespreken we altijd op ons gemak jullie wensen en ideeën. We bespreken wat er mogelijk is en geven suggesties om jullie ontwerp zo goed mogelijk bij jullie ideeën te laten aansluiten. Als de definitieve schets op papier staat krijgen jullie natuurlijk tijd om na te denken en het is altijd mogelijk om dan nog aanpassingen te doen aan het ontwerp zodat het perfect word.

 

 

Stap 4: Materialen en Stenen kiezen

Zoals we net al zeiden zal de goudsmid belangrijke details van de ringen met jullie willen bespreken. Zoals het soort materiaal waar jullie je ring van willen maken, er zijn namelijk een heleboel opties, bijvoorbeeld goud, zilver, platina, roségoud of een combinatie van verschillende materialen. Ook zal de goudsmid de keuze van edelstenen met jullie willen bespreken, zoals diamanten, saffieren, smaragden en hun betekenis. Het is ook mogelijk om verschillende materialen en edelstenen te combineren voor een uniek effect. Tijdens het maken van de schets en het kiezen van de materialen worden jullie natuurlijk op de hoogte.

 

Trouwringen custom made

 

Stap 5: Van ontwerp naar Realiteit.

De volgende stap is natuurlijk om het ontwerp om te zetten in echte tastbare ringen. Bij Art Object is het mogelijk om eerst een prototype van de ring te laten maken. Soms komt het ontwerp namelijk toch niet helemaal overeen met het idee dat jullie in je hoofd hadden en dan kunnen er nog aanpassingen worden gemaakt, zodat jullie trouwringen perfect bij jullie passen. Bij Art Object houden we jullie altijd op de hoogte van het proces van het maken van jullie trouwringen en sturen we tussendoor ook foto’s van de vooruitgang. Eigenlijk geven we jullie dus een klein kijkje achter de schermen! Natuurlijk doen wij ook een kwaliteitscontrole zodat de ringen perfect zijn voordat ze aan jullie worden overhandigd.

 

 

Inspirerende verhalen van Klanten:

“Wat zijn wij fantastisch geholpen! We hebben dankzij het kundige advies en het creatieve meedenken onze eigen ringen samengesteld bij Art Object. Ze denken fantastisch mee, zijn vriendelijk en zeer flexibel! De service die geboden wordt hebben we als zeer prettig ervaren. Het contact is warm en kundig. We mochten de ringen vandaag ophalen, het resultaat is nog mooier dan we hadden gedacht!! Wij kunnen het iedereen aanraden om hier langs te komen voor je trouwringen of andere geliefde sierraden!”

“Wij hadden iets speciaals in onze gedachten, het team van Art Object begreep ons direct en hebben het gemaakt zoals wij voor ogen hadden. Daarbij hebben hun bijgedragen aan de verbintenis en een blijvende herinnering aan onze speciale dag!! Het heeft onze verwachting overtroffen. Een echte aanrader! En niet geheel onbelangrijk; top service en supervriendelijk ontvangen.”

“Wij hebben onze trouwringen laten maken bij Art Object. Voor ons was dit de eerste keer dat wij sieraden lieten maken. Ook onze eerste ervaring met Art Object. We hebben onze wensen middels plaatjes van het internet kunnen bespreken. Wij hebben hele mooie ringen mogen ontvangen. Precies zoals wij dit wilden. Het contact verloopt vriendelijk en prettig via WhatsApp. Ook het contact in de winkel was erg fijn. De ringen zijn ontzettend mooi geworden en hebben wat ons betreft een prima prijs-kwaliteitverhouding. Wij zouden zeker nog een keer teruggaan.”

“Vandaag onze super mooie trouwringen opgehaald. Art Object heeft op basis van een foto en wat uitleg precies ontworpen hoe wij onze trouwringen wilde hebben. Heel erg bedankt voor het mooie resultaat!”

 

Trouwringen custom made

 

Het ontwerpen van jullie eigen trouwringen is een prachtig proces waarin jullie liefde en persoonlijke stijl samenkomen in een uniek sieraad. Van de eerste inspiratie tot het uiteindelijke ontwerp, elke stap biedt de mogelijkheid om iets te creëren dat speciaal en betekenisvol is voor jullie beiden. Custom-made trouwringen bieden de kans om een persoonlijk verhaal te vertellen en een symbool van jullie liefde te maken dat een leven lang meegaat.

Of jullie nu al een duidelijk idee hebben van wat jullie willen of nog op zoek zijn naar de perfecte stijl, samenwerken met een ervaren goudsmid kan jullie helpen om jullie dromen te realiseren. Bij Art Object staan we klaar om jullie te begeleiden door elke stap van het proces, van schets tot het eindproduct, en om ervoor te zorgen dat jullie ringen perfect zijn.

Laat je inspireren door de vele mogelijkheden en ontdek hoe wij kunnen helpen om jullie perfecte trouwringen te ontwerpen. Bezoek onze website, maak een afspraak, of kom gewoon langs in onze winkel. We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten en samen iets bijzonders te creëren!

 

Contactinformatie:

E-mail: info@nullartobject.nl

Telefoon: 0164- 256 845

Whatsapp: +31 6 12266496

Adres: Guido Gezellelaan 76, 4624 GN Bergen op Zoom

 

 

Call Now Button