+31 (0)164-256845 [email protected]

Stap binnen in de betoverende wereld van het hergebruiken van oud goud, waar oude sieraden een nieuwe bestemming vinden en schitteren in prachtige nieuwe sieraden. In dit blog duiken we dieper in het boeiende proces van het omsmelten van oud goud en vertellen we hoe het opnieuw kan worden gebruikt om prachtige, unieke sieraden te creëren. 

Het begint allemaal met het verzamelen van oude juwelen en diamant. Dit kunnen erfstukken zijn die een nieuw leven verdienen, of ongewenste sieraden die niet meer gedragen worden. Vervolgens wordt het verzamelde goud bij de goudsmid ingeleverd en daar zorgvuldig gesorteerd op basis van karaat, kleur en andere eigenschappen. 

Er zijn verschillende manieren om oud goud om te smelten. Bij Art Object wordt het goud wordt gesmolten in een kroes. Dit is een ambachtelijk proces dat al eeuwenlang wordt gebruikt om kostbare metalen te transformeren. Bij deze techniek wordt het oude goud zorgvuldig geplaatst in een hittebestendige kroes, die bestand is tegen de extreme temperaturen die nodig zijn om het goud te smelten. Met behulp van een krachtige vuurbron, zoals een gasbrander of een smeltoven, wordt het goud verhit totdat het smelt en verandert in een glanzende, vloeibare substantie. Na het smelten wordt het gesmolten goud gezuiverd om eventuele onzuiverheden te verwijderen. Dit zuiveringsproces resulteert in zuiver goud dat klaar is voor verder gebruik. Bekijk in het filmpje hier onder hoe dit in zijn werk gaat. 

Met het zuivere gesmolten goud kunnen goudsmeden het omvormen tot nieuwe sieraden. Dit is het creatieve gedeelte waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. Bij art Object gieten we oud goud in Delftse aarde. Bij deze methode wordt een speciaal type aarde, bekend als Delftse aarde of Delfts zand, gebruikt om een mal te maken waarin het gesmolten goud wordt gegoten. Het begint met het maken van een houten model van het gewenste sieraad, ook wel een wasmodel genoemd. Dit wasmodel wordt vervolgens in Delftse aarde gedrukt, waardoor een negatieve vorm ontstaat. Nadat het wasmodel is verwijderd, ontstaat er een holte in de Delftse aarde die precies de vorm van het sieraad weerspiegelt. Het gesmolten goud wordt vervolgens voorzichtig in deze holte gegoten. Het goud kan worden gegoten in verschillende vormen, zoals ringen, armbanden, kettingen, oorbellen, en meer. 

Na het vormgeven van het goud wordt het goud gepolijst om een mooie glans te bereiken. Hierna kunnen nog gravures in het sieraad worden aangebracht en kunnen edelstenen worden geplaatst. Het eindproduct van het omsmelten van oud goud is veel meer dan alleen een sieraad. Door het hergebruiken van oud goud krijgen sieraden een nieuw verhaal. Ze dragen de geschiedenis van de vorige eigenaar met zich mee en worden tegelijkertijd een uniek en eigentijds. 

Wilt u oud goud een nieuwe bestemming geven? Kom dan langs bij ons in de showroom en ontdek de mogelijkheden!  

Call Now Button