+31 (0)164-256845 [email protected]

Tegenwoordig zijn er trouwjurken in alle soorten en maten. De perfecte kleur uitkiezen kan al een uitdaging zijn, maar welk ontwerp wil je dan? Hieronder een aantal dingen om over na te denken.

Het is vaak makkelijker om te zeggen welke jurk je niet wil hebben dan om te beslissen welke jurk het klapstuk van je huwelijk gaat worden. Wanneer je begint met oriënteren probeer dan niet meteen de perfecte jurk te willen vinden. Het kan ook zijn dat je jurken tegenkomt waarvan je het ontwerp mooi vindt maar de details niet. Ga dan ook eerst kijken in bruidstijdschriften. Koop bladwijzerstickers in verschillende kleuren en blader er eerst doorheen waarbij je alleen let op het algemene ontwerp van de jurk. Plak op de bladzijden waarvan je het ontwerp van de jurk mooi vindt stickers in één kleur. Neem daarna een nieuwe kleur en blader de tijdschriften door waarbij je alleen let op de details van de jurken. Plak op degenen die je mooi vindt stickers in deze nieuwe kleur. Dit kan je herhalen met halslijn, kleur etcetera. Zo krijg je een beter beeld van wat je mooi vindt.

Het is ook erg belangrijk om je eigen figuur in het achterhoofd te houden bij het kiezen van het ontwerp van je trouwjurk. Elk figuur heeft wensen van welk deel van het lichaam het beste geaccentueerd kan worden. Er zijn verschillende categorieën waarop je je lichaamsbouw kan indelen. Hier bestaan verschillende websites voor, maar je kan het natuurlijk het beste vragen bij de winkels waar ze trouwjurken verkopen. Hier kan je ook meteen het resultaat van hun adviezen zien. Belangrijke dingen waar je alvast over na kan denken zijn: Wil je een strak lijfje en zo ja, tot waar moet het strak blijven? Welk deel van je lichaam vind je mooi en wil je benadrukken? Wil je een strapless jurk of met mouwtjes? Wil je met mouwtjes, tot hoe ver wil je die mouwtjes laten lopen? Wanneer je al een beeld voor je hebt kan een expert je beter helpen.

Naast je lichaamsbouw zijn er nog andere dingen waar je op kan letten bij het uitzoeken van een trouwjurk. Zo kan je de lijn van de bovenkant van de jurk afstemmen op je kaaklijn. Ook de kleur van de jurk is natuurlijk erg belangrijk. Deze kan je afstemmen op je ogen en op de algemene teint van je huid. Een kleurconsulente kan je met behulp van kleurstalen goed helpen bij het uitkiezen van een mooie kleur.

Het belangrijkste bij het uitzoeken van een trouwjurk is dat het jouw eigen perfecte dag moet worden en de jurk dan ook volledig aan je eigen ideaal voldoet. Let daarom niet altijd te veel op de mening van anderen maar ga uit van je eigen gevoel.

Call Now Button